Sommelieruddannelse

Vores sommelieruddannelse er Nordens største og er opdelt i to niveauer.

 Vores sommelieruddannelse er opdelt i to niveauer, som tilsammen udgør den samlede uddannelse. Det typiske forløb er, at man fortsætter på det førstkommende Niveau 2 efter afsluttet Niveau 1. Niveau 1 på 8 undervisningsdage giver dig den grundlæggende basisviden. Niveau 2 på 13 undervisningsdage er en videreudvikling og udvidelse af denne viden. Niveau 2 afsluttes med den endelige eksamen.

Vi benytter os af vores eget udviklede undervisningsmateriale, inklusive kortkompendie og druesortskompendie. Det betyder, at vi kan tilpasse det specifikt til undervisningen og en bestemt målgruppe. Vi kan desuden løbende opdatere materialet og holde det aktuelt i forhold til vinverdens rivende udvikling. På Niveau 2 suppleres vores eget materiale med WSET Level 3 Study Pack, som udleveres til alle uanset om man senere ønsker at supplere sin sommelieruddannelse med denne eksamen.

Vinakademiets sommelieruddannelse henvender sig bredt til hotel- og restaurantbranchen, vinimportører, ansatte i detailledet og private, som ønsker sig en både bred og dybdegående viden indenfor området og gerne vil have papir på deres kundskaber. Vi kalder det for en sommelieruddannelse, da det er den betegnelse, der bedst dækker en omfattende uddannelse indenfor vin og andre drikkevarer.

Det er ikke nødvendigt, at du har en uddannelse indenfor faget for at kunne starte på Vinakademiet, men vi forventer os, at du har en smule styr på de vigtigste vinlande og de mest kendte druesorter og vintyper. Derudover er det en fordel, hvis du har en lille smule erfaring med vinsmagning. Hvis du er i tvivl om hvorvidt Vinakademiet er noget for dig anbefaler vi, at du ringer til os og får en snak.

 Læs mere om uddannelsens indhold og opbygning, kursusdatoer og priser her

 

 Lær dig blindsmagning med os.

Hvilket vinland er dette?