Vores undervisere

Vores undervisere består, udover den daglige leder Thomas Ilkjær, af en gruppe erfarne og vidende vinpersonligheder. De er nøje udvalgt til vores undervisning og har specialistviden på højeste niveau inden for deres respektive områder.

Vi er stolte over at kunne tilbyde dette stærke team på Vinakademiet.

Thomas Ilkjær

WSET Diploma
Thomas er den daglige leder og hovedunderviser på Vinakademiet i Danmark. Desuden er han vinskribent på Politiken samt forfatter og redaktør af flere vinbøger. Med 20 års erfaring inden for vinsmagning og undervisning er han en af landets mest erfarne vinformidlere.

Underviser i:
– Vitikultur og vinifikation
– Frankrig
– Italien.

Thilde Maarbjerg

WSET Diploma
Tidligere restaurantchef og sommelier på Kong Hans Kælder i København samt chefsommelier hos Løgismose. Hun har vundet både Nordisk Mesterskab for Sommelierer og titlen som Årets Sommelier i Den Danske Spiseguide.


Underviser i:
– Champagne og andre mousserende vine
– Sommelierens arbejdsopgaver
– Vindefekter.

René Langdahl Jørgensen

WSET Diploma Stud.
Forfatter samt vin- og madskribent for Gastro og på egen hjemmeside. Han er også medvært på vinpodcasten Vin for begyndere.

Underviser i:
– Bordeaux og Bourgogne
– De oversøiske vinlande (USA, Australien, New Zealand, Sydafrika, Argentina etc.)

Christian Thorsholt Jacobsen

Christian driver vinimportfirmaet Textur Vin og har mange års erfaring som sommelier og restaurantchef, blandt andet som medstifter af Restaurant Anarki.

Han har vundet Nordisk Mesterskab for Sommelierer (2011) samt DM i 2013 og 2015 og blev nr. 6 ved VM i 2016. Desuden dommer ved DM og Nordisk mesterskab for Sommelierer.

Han tog selv Vinakademiets sommelieruddannelse i 2009.

Underviser i:
– Tyskland
– Østrig
– Søde vine og hedvine
– Øvrige Frankrig (Loire, Rhône, Jura, Alsace, etc.)

Bonnie Reinwald

WSET Diploma.
Bonnie driver virksomheden SommThing og skriver blandt andet for magasinet DinVinGuide. Tidligere var hun indehaver og restaurantchef på Reinwalds.

Hun afsluttede Vinakademiets sommelieruddannelse i 2011.

Underviser i:
– Mad- og vinsammensætning
– Mousserende vine.

Fredrik Hierner

Fredrik er tidligere sommelier og restaurantchef på MASH og vinder af det svenske sommeliermesterskab i 2013. Desuden dommer ved DM og Nordisk mesterskab for Sommelierer.

I dag arbejder han som vinkonsulent hos Laudrup Vin, og holder sommelierformen ved lige på Restaurant Levi.

Han afsluttede Vinakademiets sommelieruddannelse i 2011.

Underviser i:
– Spanien
– Portugal.

Derudover har vi meget kompetente folk i form af Lars Kragelund fra Anora og Jakob Bunch fra Juuls A/S til at tage sig af spiritus, og en af Danmarks mest erfarne ølbryggere Anders Kissmeyer samt Claus Tarstrup fra Virklund Bryghus til at undervise om øl.