Vores fantastiske undervisere

Vores undervisere består foruden den daglige leder Thomas Ilkjær af en gruppe særdeles veletablerede og vidende vinpersonligheder. De er håndplukkede til vores undervisning og har specialistviden på absolut højeste niveau om særlige områder og emner. Vi er meget stolte over, at kunne tilbyde dig dette dreamteam på Vinakademiet.

Thomas Ilkjær

Thomas er den daglige leder af Vinakademiet i Danmark og hovedunderviser på uddannelsen, hvor han bl.a. underviser om vinfremstilling og Italien. Thomas er vinskribent på Politiken og forfatter af og redaktør for flere vinbøger. Han har 20 års erfaring med vinsmagninger og -undervisning. Indehaver af WSET Diploma. 

Thilde Maarbjerg

Thilde underviser primært i champagne/mousserende vin, Mad&Vin og vindefekter. Tidligere restaurantchef og sommelier på Kong Hans Kælder i København, nu chefsommelier i Løgismose-koncernen. Tidligere vinder af Nordisk Mesterskab for sommelierer og Årets Sommelier i “Den Danske Spiseguide”. Indehaver af WSET Diploma.

René Langdahl Jørgensen

René underviser i flere emner men primært om de oversøiske vinlande. Vin- og madskribent på Gastro. Studerer på The Institute of Masters of Wine Study Program.

Fredrik Hierner

Fredrik underviser primært om Spanien og Portugal. Sommelier og tidligere restaurantchef på MASH og vinder af det Svenske sommeliermesterskab 2013. Færdiggjorde Vinakademiets sommelieruddannelse i 2011.

Christian Thorsholt Jacobsen

Christian underviser blandt andet om Tyskland/Østrig og Øvrige Europa. Sommelier og restauratør på Anarki. Vinder af Nordisk Mesterskab for sommelierer 2011 og nr. 6 ved VM i 2016. Blev danmarksmester for sommelierer i både 2013 og 2015. Færdiggjorde Vinakademiets sommelieruddannelse i 2009. 

Jess Kildetoft MS

Jess underviser blandt andet om champagne/mousserende vine. Tidligere Wine Director for Mash Steak DK & UK med stor erfaring som sommelier og restaurantchef. Driver siden 2019 sin egen vinimport og konsulentvirksomhed. Vinder af Nordisk Mesterskab for sommelierer 2015 og blev i 2017 den kun anden dansker til at erhverve sig den prestigefyldte titel af Master Sommelier. 

Pernille Folkersen

Pernille underviser primært på WSET-kurserne i både København og Stockholm.
Tidligere vinansvarlig og sommelier på Kong Hans Kælder, Marchal og formel B.
Færdiggjorde Vinakademiets sommelierddannelse i 2009. Indehaver af WSET Diploma.

Derudover har vi meget kompetente folk i form af Lars Kragelund fra Arcus og Jakob Bunch fra Juuls A/S til at tage sig af spiritus og en af Danmarks mest erfarne ølbryggere Anders Kissmeyer samt Claus Tarstrup fra Virklund Bryghus til at undervise om øl.