Vores undervisere

Vores undervisere består, udover den daglige leder Thomas Ilkjær, af en gruppe erfarne og vidende vinpersonligheder. De er nøje udvalgt til vores undervisning og har specialistviden på højeste niveau inden for deres respektive områder.

Vi er stolte over at kunne tilbyde dette stærke team på Vinakademiet.

Thomas Ilkjær

WSET Diploma
Thomas er den daglige leder og hovedunderviser på Vinakademiet i Danmark. Desuden er han vinskribent på Politiken samt forfatter og redaktør af flere vinbøger.

Med 25 års erfaring inden for vinsmagning og undervisning er han en af landets mest erfarne vinformidlere.

Thomas underviser på Sommelieruddannelsen blandt andet i:
– Vitikultur og vinifikation
– Frankrig
– Italien.

René Langdahl Jørgensen

WSET Diploma Stud.
Forfatter samt vin- og madskribent for Gastro og på egen hjemmeside. Han er også medvært på vinpodcasten Vin for begyndere.

René underviser på Sommelieruddannelsen i:
– Bordeaux og Bourgogne
– De oversøiske vinlande (USA, Australien, New Zealand, Sydafrika, Argentina etc.)

Jonathan Gouveia

Master Sommelier
I juni 2025 blev Jonathan den blot tredje dansker til at opnå titlen som Master Sommelier. En kulmination på mange år i restaurationsbranchen, b.la. som head sommelier på Ti Trin Ned og Formel B og senest wine director for Frank Gruppen.

I dag er Jonathan selvstændig, og arbejder som freelance konsulent for forskellige restauranter.

Jonathan underviser på Sommelieruddannelsen i:
– Champagne og andre mousserende vine
– Sommelierens rolle i restauranten
– Ost og vin
– Vindefekter.

Christian Thorsholt Jacobsen

Christian driver vinimporten Textur Vin og har mange års erfaring som sommelier og restaurantchef.

Han har vundet Nordisk Mesterskab for Sommelierer (2011) samt DM i 2013 og 2015 og blev nr. 6 ved VM i 2016. Desuden dommer ved DM og Nordisk mesterskab for Sommelierer.

Han tog selv Vinakademiets sommelieruddannelse i 2009.

Christian underviser på Sommelieruddannelsen i:
– Tyskland
– Østrig
– Søde vine og hedvine
– Øvrige Frankrig (Loire, Rhône, Jura, Alsace, etc.)

Bonnie Reinwald

WSET Diploma
Bonnie driver virksomheden SommThing og skriver blandt andet for magasinet DinVinGuide. Tidligere var hun indehaver og restaurantchef på Reinwalds.

Hun afsluttede Vinakademiets sommelieruddannelse i 2011.

Bonnie underviser på WSET Level 3 Award in Wines og på Sommelieruddannelsen i:
– Mad- og vinsammensætning
– Mousserende vine.

Fredrik Hierner

Fredrik er tidligere sommelier og restaurantchef på MASH og vinder af det svenske sommeliermesterskab i 2013. Desuden dommer ved DM og Nordisk mesterskab for Sommelierer.

I dag arbejder han som vinkonsulent hos Laudrup Vin.

Han afsluttede Vinakademiets sommelieruddannelse i 2011.

Fredrik underviser på Sommelieruddannelsen i:
– Spanien
– Portugal.

Martin Bonde

WSET Diploma

Martin er til dagligt at finde hos Erik Sørensen Vin, hvor han gennem de sidste 16 år har stået for faglig formidling og salg.

Derudover har han udviklet og udgivet brætspillet Sommelier, der handler om sammensætning af mad og vin.

Han tog Vinakademiets sommelieruddannelse i 2008 på det første hold i skolens historie.

Martin underviser på WSET Level 2 og 3 Award in Wines

Thilde Maarbjerg

WSET Diploma
Tidligere restaurantchef og sommelier på Kong Hans Kælder i København samt chefsommelier hos Løgismose.

Hun har vundet både Nordisk Mesterskab for Sommelierer og titlen som Årets Sommelier i Den Danske Spiseguide.


Thilde underviser på WSET Level 3 Award in Wines og WSET suppleringskursus

Sabrina Rosola

WSET Level 3 Award in Wines

Sabrinas rejse i vinbranchen startede i Italien, hvor hun i 2003 vandt en national konkurrence for unge sommelierer.

Det blev begyndelsen på en karriere med over ti års erfaring i samarbejde med vinproducenter og brancheorganisationer.

I dag arbejder hun hos Otto Suenson med ansvar for indkøb, især fra Frankrig.

Sabrina underviser på WSET Level 2 Award in Wines

Derudover har vi meget kompetente folk til at undervise i spiritus og øl.

Til spiritusundervisningen har vi Lars Kragelund, der i dag er selvstændig, og som tidligere har arbejdet hos De Danske Spritfabrikker og Anora, samt Jakob Bunch fra Juuls.

Ølundervisningen varetages af to af Danmarks mest erfarne ølbryggere: Anders Kissmeyer samt Niels Buchwald  fra Aarhus Bryghus.