Bag om Vinakademiet

Vinakademiet startede sin virksomhed i oktober 2007 da Thomas Ilkjær blev enig med Vinkällan Dryckesutbildningar i Sverige om at starte en dansk afdeling af Nordens største sommelieruddannelse.

Thomas Ilkjær

Thomas Ilkjær

Leder & Lærer

Thomas er den daglige leder af Vinakademiet i Danmark og hovedunderviser på Niveau 1. Thomas er vinskribent på Politiken samt en række vinmagasiner i Danmark og Norge og forfatter af og redaktør for flere vinbøger. Han har 20 års erfaring med vinsmagninger og -undervisning. Indehaver af WSET Diploma.

Cobie v. Mook Olsen

Cobie v. Mook Olsen

Kursusadministration

Cobie er tidligere elev på Vinakademiet og fik sin eksamen i maj 2010 med den hidtil højeste score på den skriftlige eksamen. Cobie er Vinakademiets uvurderlige assistent med det store overblik. Hun tager sig blandt andet af alle praktiske aspekter i forbindelse med undervisningen, elevkontakt og undervisningsmateriale.

Dick Samuelsson

Dick Samuelsson

Rektor Vinkällan

Dick er rektor for Vinakademiets svenske moderfirma Vinkällan og ansvarlig for det pædagogiske oplæg og udviklingen af undervisningsmaterialet. Dick er vinkemiker og tidligere ansat på Vin & Sprit. Han har mere end 30 års erfaring med undervisningen i vin og andre drikkevarer.

Britta Samuelsson

Britta Samuelsson

VD Vinkällan

Britta er administrerende direktør og ansvarlig for den daglige drift af Vinkällan i Sverige.