Historien

Læs om hvordan Vinakademiets Sommelieruddannelse blev del af den største sommelieruddannelsen i Norden.

Vinakademiet startede sin virksomhed i september 2007 da Thomas Ilkjær blev enig med Vinkällan Dryckesutbildningar i Sverige om at starte en dansk afdeling af Nordens største sommelieruddannelse. Vinkällan Dryckesutbildningar blev grundlagt i 1995 af Dick Samuelsson og Britta Samuelsson Hammerby.
Vinkällan er en familievirksomhed i Sverige. Vores sommelieruddannelser finder du i dag i Stockholm, Göteborg, Malmö, Åre, Sälen, København og Silkeborg.

Det var fra begyndelsen tydeligt, at branchen havde ventet på en mulighed for et seriøst og omfattende uddannelsestilbud indenfor vin og andre drikkevarer. Hvert år begynder starter 3-4 nye hold på Vinakademiet, fra efteråret 2010 også på Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg. Til dato har omkring 400 elever taget eksamen fra Vinakademiet.

Ingen af eleverne har som regel lyst til at stoppe, når eksamen er klaret og diplom og nåle deles ud. Vi lægger vægt på, at man godt kan have det sjovt mens man studerer seriøst. Den afslappede og familiære stemning giver mange kontakter til de medstuderende fra andre dele af branchen og styrker dine netværk i fremtiden.

Al undervisning og kursuspensum på sommelieruddannelsen er på dansk. Selv om mange føler sig fortrolige med engelsk kan det være en stor mundfuld at læse ny faglitteratur på engelsk. Der er mange nye termer som kræver oversættelse, hvilket forstyrrer læserytmen.

Familie Samuelsson: Maya, Britta, Dick og Filip.

 Lær at smage vin med os!