WSET Level 3 Award in Wines

 Læs WSET Level 3 Award in Wines og få en internationalt anerkendt eksamen.

Vinakademiet tilbyder Level 3 Award in Wines i samarbejde med Wine & Spirit Education Trust. Det er en international anerkendt eksamen, som er en af flere uddannelser fra WSET og det normale adgangskrav til WSET Level 4 Diploma in Wines & Spirits.

WSET er i dag en verdensomspændende organisation med ens indhold og krav på deres uddannelser uanset uddannelsessted. Den detaljerede, samlede beskrivelse af uddannelsen kan ses her, og du kan læse mere om WSET og Level 3 her. Vi står naturligvis også parat til at informere mere om denne uddannelse, så det er bare at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vær opmærksom på, at kursusmaterialet og eksamen er på engelsk.

FOR INFORMATION ON WSET LEVEL 3-COURSE IN ENGLISH SEE BELOW

WSET Level 3 som supplement til sommelieruddannelsen

Vores sommelieruddannelse er så lang og grundig, at man blot behøver supplere uddannelsen med to forberedelsesdage før man kan tage Level 3 eksamen. Disse kursusdage vil ligge umiddelbart efter Niveau 2-forløbet og indgår i kursusprisen for Niveau 2. De to dage vil først og fremmest indeholde repetition af smageteknik og vinanalyse på engelsk samt eksamensforberedelse i form af prøveeksamener. Der vil desuden være en lektion i vitikultur og vinifikation med fokus på at lære at anvende de engelske termer.

Det engelske kursusmateriale i form af WSETs “Study Pack” udleveres til alle elever sammen med materialet til sommelieruddannelsen, når man påbegynder Niveau 2 på sommelieruddannelsen. Ønsker man at supplere sommelieruddannelsen med WSET Level 3 melder man sig i løbet af Niveau 2 til de ekstra kursusdage samt eksamen. 

Med både Vinakademiets sommelieruddannelse og WSET Level 3-eksamen står man med den bedst mulige kombination: sommelieruddannelsens dybde, detaljerigdom og grundighed suppleret med WSETs internationalt kendte diplom og muligheden for at læse Level 4 Diploma.

Disse suppleringskurser er også åbne for tidligere studerende på sommelieruddannelsens Niveau 2, såfremt der er plads. Tilmelding sker ved at skrive til info@vinakademiet.dk

WSET Level 3 som selvstændigt kursus på engelsk/WSET Level 3-course in English

For de, der i første omgang kun ønsker WSET Level 3 vil vi løbende tilbyde et selvstændigt kursusforløb på 5 undervisningdage samt eksamen. Al undervisning vil her foregå på engelsk. Der er tale om heldagsundervisning fra 9.30 – 17 undtagen eksamensdagen, som typisk vil forløbe mellem kl. 9.00-13.00.

På kurset vil følgende emner blive behandlet:

 • Vitikultur og vinifikation
 • Faktorer der påvirker vinens stil, kvalitet og pris
 • Vinbeskrivelse og analyse vha. WSET Systematic Approach to Tasting©
 • Alle de vigtigste vinlande og vinområder i verden
 • Særlige vintyper som mousserende vine og hedvine
 • Eksamenstræning

Tilmelding foretages her

STARTING IN APRIL 2018: WSET LEVEL 3-COURSE IN ENGLISH. MORE INFORMATION HERE AND REGISTRATION IS OPEN HERE.

WSET Level 3-eksamen

Uanset om man tager WSET Level 3-eksamen som supplement til sommelieruddannelsen eller efter det selvstændige kursus, er eksamen den samme. Eksamen er på engelsk og består af to dele:  

 •  En praktisk del på 30 minutter, hvor to vine skal blindsmages og beskrives ifølge SAT-metoden (Systematic Approach to Tasting©)
 • En teoretisk del på 2 timer, som består af 50 multiple choice-spørgsmål og 4 mere detaljerede spørgsmål, der skal besvares med en kortere tekst.

Hvad koster det?

 • Suppleringsdage for elever på sommelieruddannelsens Niveau 2 efter 1/9 2016:  Gratis (eksamensgebyr = 600 kr.)
 • Suppleringsdage for elever på sommelieruddannelsens Niveau 2 før 1/9 2016: 3.000 kr.  (inkl. kursusmateriale/suppleringsdage/eksamensgebyr)
 • Fuldt 5-dages kursus: 11.500 kr. (inkl. kursusmateriale/eksamensgebyr)

I prisen indgår alle prøvede vine, morgenmad, frokost og kaffe/kage.

Kommende kurser

WSET Level 3 Award in Wines – supplement
København 28/11 og 16/1 med eksamen 24/1

Silkeborg 19/2 og 20/2 med eksamen 21/3

København 11/4 og 19/4 med eksamen 2/5

WSET Level 3 Award in Wines – full course in English

Copenhagen 27/2, 14/3, 4/4, 25/4, 16/5 and exam 6/6

Pris Fra 600 kr

 Kom og lær, hvad en pupitre gør.

 Lær dig at smage vin med os.

Hvad er en solera?